2 Şubat 2014 Pazar

The Good Stuff

Awesome stuff from the people you follow

Here's what happened this week on your Dashboard!
Show me more
ottoman-empire islamiyet

İSLAM ANSİKLOPEDİSİ VE KADI SİCİLLERİ ONLINE ORTAMDA ERİŞİME AÇILDI


Arkadaşlar TDV tarafındn 1988'den beri hazırlanması devam eden Türkiye'nin en büyük ansiklopedisi konumundaki "İSLAM ANSİKLOPEDİSİ"nin 44. cildi de tamamlanarak online ortamda erişime açıldı. Öğrenci arkadaşlar ödevlerini wikipedia yerine bu güvenilir kaynaktan faydalanarak yapabilirler. Ansiklopedi 15.226 maddeden oluşmakta, bazı maddelerin farklı ilim dallarınca yazılan alt bölümleri de eklenince rakam 16.855'e ulaşmaktadır.

(İslâmî ilimler, İslâm kültür ve medeniyeti ile ilgili A'dan Z'ye bütün terimler… İslâm dünyasında din, ilim, siyaset, sanat ve edebiyat alanlarında yetişmiş önemli şahsiyetler… İlim ve kültür hayatımıza değer katmış eserler… İslâm mezhepleri, tarikatlar, akımlar, ekoller… Fas'tan Endonezya'ya kadar bütün İslâm ülkeleri, önemli şehirler… Amerika'dan Rusya'ya, İngiltere'den Avustralya'ya kadar İslâmiyet ve müslüman topluluklar.)
www.tdvia.org
www.islamansiklopedisi.info
www.islamansiklopedisi.org

KADI SİCİLLERİ

Ayrıca İSAM tarafından hazırlanan KADI SİCİLLERİ de online ortamda araştırmacıların hizmetine açıldı. 24.000 sayfa tutan bu eser sayesinde, sadece İstanbul'a ait 40.000'den fazla mahkeme kaydını okumak mümkün hale geldi. PDF olarak indirmek de mümkün.

www.kadisicilleri.info
www.kadisicilleri.org

34 notes
ottoman-empire

#Filistin el-Halil’de 827 yıl önce #SelahaddinEyyubi’nin kurduğu aşevi hizmete devam ediyor..

#Filistin #Selahaddin Eyyübi

24 notes
Show me more
Forgot your password?
Not a problem! We'll gladly reset it for you.
Reset Password

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder